Bývalého policajta súdia za to, že kolegom ponúkol úplatok

08.06.2006 Celý región

Banská Bystrica 8. júna (TASR) - Výsluchom svedkov pokračovalo dnes na banskobystrickom pracovisku Špeciálneho súdu hlavné pojednávanie s 30-ročným Viktorom ...
Banská Bystrica 8. júna (TASR) - Výsluchom svedkov pokračovalo dnes na banskobystrickom pracovisku Špeciálneho súdu hlavné pojednávanie s 30-ročným Viktorom Š. z Udavského v okrese Humenné, obžalovaným zo spáchania trestného činu úplatku. Po výsluchu záverečné reči predniesol prokurátor a obhajca obžalovaného. Rozsudok vynesú v piatok o 10.00 hodine.

Špeciálny prokurátor obžaloval bývalého zástupcu riaditeľa Obvodného oddelenia Policajného zboru v Slovenskej Kajni vo Vranovskom okrese, pretože vlani v júni ponúkol v Medzilaborciach dvom policajtom úplatok. Tí vyšetrovali krádež troch kolies a rôznych vecí z jeho osobného auta, ktorú im nahlásil. Vozidlo bolo odstavené na poľnej ceste neďaleko Medzilaboriec. Ďalšia hliadka však už asi o štyri hodiny odcudzené kolesa a ostatné veci našla v terénnom auta otca Viktora Š. , odstavenom na jednom z parkovisku v Medzilaborciach.
Podľa výpovede policajtov Viktor Š. po tom, ako cez vysielačku počul, že ich kolegovia našli v aute jeho otca ukradnuté kolesá a veci v hodnote približne 60 tisíc korún, ktoré mal poistené, znervóznel. Vzápätí im ponúkol úplatok za to, že neurobia o krádeži záznam. S tým, že má \"dosť peňazí\", avšak výšku úplatku nešpecifikoval.
Obžalovaný Viktor Š. vyhlásil, že úplatok neponúkol. Tvrdil, že je nevinný a policajti ho chceli očierniť a poškodiť jeho meno.
 

Vyberte región

mark